Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

9 oktober 2012

Snabbbtest detekterar aktiv parodontal infektion

Nu finns ett test som inom 10 min sägs kunna ge ett tydligt svar på om patienten har en pågående infektion. Företaget Scandinavian Biopharma marknadsför testet PerioPruv som ett komplement till traditionell visuell diagnostik. Testet mäter antikroppar i saliv mot två proteiner som endast produceras av bakterierna A.a och eller P.g vid aktiv infektion i tandfickor.

Upp till 40 % av alla vuxna svenskar lider av kronisk parodontit som i värsta fall kan leda till tandlossning. Genom att tidigt kunna detektera en infektion kan rätt behandling sättas in och minska risken för tandlossning.

PerioPruv används också som ett uppföljningsverktyg för att se om behandlingen ger önskat resultat. Testet är också ett mycket bra kommunikationsverktyg som tydliggör diagnosen och därigenom ökar motivationen hos patienten att behandla sin parodontala infektion.

PerioPruv kommer att presenteras på Swedental i november.

Källa: Scandinavian Biopharma

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev