Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

16 april 2012

Socialdemokraterna ångrar beslut

Socialdemokraterna i Region Skåne är starkt kritiska mot att den styrande femklövern väljer att lägga ner tandvårdskliniker på nio orter i Skåne. Samtidigt har de själva röstat ja till den strategiska plan för Folktandvården som ligger till grund för beslutet.

I går blev det känt att Region Skåne planerar att slå samman tandvårdskliniker, och att nio mindre orter i Skåne blir utan folktandvård. Det gäller till exempel Veberöd, Örkelljunga och Smygehamn.

Kort efter att majoriteten presenterat förslaget skickade Socialdemokraterna i Region Skåne ett pressmeddelande, där de kraftigt protesterade mot nedläggningarna.

– Jag tycker att det är en stor skandal. Det kommer dramatiskt att försämra servicen för de skånska medborgarna, säger regionrådet Henrik Fritzon (S).

I september 2010 var ni med i tandvårdsnämnden och fattade ett enhälligt beslut om den strategiska plan som ligger till grund för förändringarna. Har ni svängt i frågan?

– Det är riktigt att Socialdemokraterna också röstade för den planen, men jag tror inte att det är givet att dra slutsatsen att klinikerna ska läggas ner. Om det kan uppfattas som att vi tidigare har accepterat detta, så vill vi definitivt strama upp vår politik på den punkten.

I den strategiska planen för Folktandvården Skåne står det att ”fusionering av mindre kliniker till större blir nödvändiga” och att varje klinik bör ha minst tre tandläkare, som sammanlagt ansvarar för runt 7500 patienter. Det är utifrån det som femklövern väljer att lägga ner och slå ihop kliniker. Henrik Fritzon säger nu att det var ett misstag av Socialdemokraterna att rösta ja till planen.

– När vi ser att borgarna väljer att lägga ner så många mottagningar med den här planen som argument, då är väl kanske planen inte så bra, säger han.

Källa: SR

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev