Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

10 juli 2014

Sommarjobb i Zimbabwe för Tandläkare utan gränser

I slutet av juni begav sig en grupp volontärer bestående av tandläkare, tandhygienister och studenter till Zimbabwe för att arbeta med utbildning inom preventivvård och akut- och reparativ tandvård.

Tidigare i år besökte en annan grupp volontärer Zimbabwe.  Tandläkare utan gränser sänder i nuläget ut volontärgrupper till Zimbabwe alt Etiopien två gånger om året och i framtiden troligen till ytterligare ett annat land.

Video från arbetet i Zimbabwe.

I sitt Nyhetsbrev rapporterar Tandläkare utan gränser också att man för tillfället inte har några volontärer i Etiopien p g a av ombyggnationer på universitetet där man har sina behandlingsrum. Däremot har organisationen startat ett ”Tandborstningsprojekt” som innebär att skolelever fått egen tandborste och under bevakning av lärare borstar sina tänder i skolan.

Tandläkare utan gränser utreder för närvarande om man ska samarbeta med ytterligare ett land och planerar att besöka Uganda i sommar för att undersöka möjligheterna där.

Projektet ”tandvård för papperslösa” har fortgått under våren men behovet av mottagningar har minskat. Det ses som ett gott tecken att fler och fler får den hjälp de har rätt till genom Folktandvården.

Ny hemsida med reseberättelser och medlemsinformation

Tandläkare utan gränser har en ny och fräsch uppdaterad hemsida

www.tandlakareutangranser.se

Organisationen är också aktiv på sociala medier, t.ex. Facebook, LinkedIn och Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev