Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Stora satsningar på ny AI-teknologi inom tandvårdssektorn

HUNT / AI-Dentify, en ny AI-teknologi utvecklas för att revolutionera tandvården. En stor satsning görs nu för att skapa ett AI-verktyg som ska kunna förbättra diagnostiken och behandlingen inom tandvården.

Det är Norges Forskningsråd och Innovationsprojekt i Näringslivet som satsar på projektet ”AI-Dentify.” Forskningsprojektet har ett värde på mer än 21 miljoner kronor. Boneprox har fått med sig tunga partners in i projektet som SINTEF och Center for Oral Health Services and Research för att använda AI vid analys av röntgenbilder för att identifiera orala sjukdomar. Datan som ska användas är från HUNT4 (Hälsoundersökningen i Trøndelag) och projektet kommer att pågå i ca. 4 år. Projektet samarbetar med ledande tandläkare och radiologer för att säkerställa att verktyget är relevant och användbart inom den kliniska verksamheten.

Det nya AI-verktyget kommer att minska tidsbruk och öka precisionen i diagnostik och behandling, samtidigt som det bidrar till en mer effektiv och hållbar tandvård.

“Detta är en spännande utveckling inom tandvårdssektorn och vi ser fram emot att göra framsteg och se resultat i tiden som kommer” säger Shreya Desai, Head of AI på Boneprox.

Vidare säger Theodor Remman, co-founder av Boneprox “Det finns ingen anledning till att vi inte ska ligga i framkant i världen inom AI-analys och tandhälsa. Vi är därför stolta och mycket tacksamma över att Norges Forskningsråd delar vår vision. Boneprox vill koppla ihop hälsosektorerna så att den orala hälsan i framtiden framträder som en del av kroppen.”

Källa: Boneprox, Tannlegetidende.no och Sintef

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev