Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Ström av äldre patienter när tandvårdsstödet infördes

Ansökningarna om protetik ökade med 49 procent strax före 1 juli i år, då många över 65 år insåg att deras villkor försämrades. Det skriver DN.

Många äldre insåg att en stor försämring väntade när det nya tandvårdsstödet infördes i somras. Då uppstod rusning till tandläkarna, med resultatet att det blir mer arbete för tandläkarna och längre väntetider för yngre patienter.

Innan det nya stödet infördes hann 43 095 patienter över 65 år ansöka om protetik, vilket gör att de kan välja mellan systemen.

– Det var en jättevåg av patienter som tryckte på. De passade på medan försäkringen fortfarande var fördelaktig. För dem är det en betydande skillnad. Behandlingar kunde ofta vara mer än hälften så billiga, säger Jan-Ivan Smedberg, chef på S:t Eriks sjukhus, Folktandvården Stockholm, Sveriges största specialklinik för protetik till DN.

En stor andel av patienterna har ännu inte kommit till behandling eftersom Försäkringskassan tar lång tid på sig att godkänna ärendena.

– Vi räknar med att ha hanterat de sista ärendena från förra halvåret senast den 5 december, säger Lars Olsson, tandvårdsansvarig på Försäkringskassan.

Källa: DN

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev