Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

3 januari 2011

Susanne Billström tre gånger chef

Billström har utsetts till ny klinikchef vid folktandvården i Smedjebacken. Sedan tidigare är hon chef för klinikerna på Ludvika lasarett och i Grängesberg.

– Det är till 99 procent klart, jag väntar bara på att få tillbaka de signerade papperen från henne. Tanken är att hon börjar direkt efter nyår, säger Mikael Svensson som är personalchef vid folktandvården i Dalarna.

Nio personer sökte tjänsten och bland dem så anser ledningen för folktandvården att Billström bäst motsvarar den efterfrågade kompetensen, bland annat när det gäller ledarskapsförmåga.

Billström är dock inte tandläkare i grunden och kommer alltså inte att behandla patienter. Mikael Svensson ser stora fördelar med en klinikchef som har ansvaret för flera kliniker.

– Med samma chef blir det enklare för klinikerna att hjälpa varandra över gränserna, säger Svensson och avser att tandläkare på lasarettet kan gå in och tjänstgöra i Smedjebacken vid behov och vice versa.

Billström ersätter Birgitta Bergström som i många år varit klinikchef i Smedjebacken. Bergström uppnår snart pensionsåldern men fortsätter tills vidare som tandläkare i Smedjebacken. Personalchefen bedömer att hon kommer att få mer tid för ”tandläkeriet” nu när hon slipper uppgifter som hör chefskapet till.

– Vi har tre tandläkare i Smedjebacken och det är den styrka som ska vara där. Förutom Birgitta Bergström är det Katarzyna Biernacka och så en tandläkare som är barnledig i första hand fram till den 30 juni 2011.

Folktandvården har inte lyckats rekrytera någon vikarie för den barnlediga tandläkaren. Ett faktum som möjligen talar för att Smedjebacken kan få viss hjälp från lasarettet och Grängesberg under de närmaste månaderna.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev