Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Debatt

29 maj 2011

Svar på Gunilla Klingberg ”Kvalitet på tandteknik viktig i vården”.

Vi kan uppskattande konstatera att kvalitetsfrågan avseende tandteknik lyfts fram som en av hörnstenarna i god tandvård.

I dagens allt mer globaliserande värld kan kunskaper och tillverkning hämtas oberoende av landsgränser. Det är därför självklart för alla seriösa tandtekniska laboratorier att ständigt sätta kvalitetsfrågan i fokus. Patientsäkerheten skall värnas och därför är det med glädje man kan notera att läkemedelsverkets rekommendationer för tillverkare/producenter av tandteknik är att uppfylla gällande medicinteknisk lagstiftning . Konsekvensen av detta innebär att kvalitetsledningssystem måste implementeras hos tillverkare av tandteknik och följs upp av myndigheten.

Vi kan inte nog understryka betydelsen av ständig kontakt mellan tandläkare och tillverkande laboratorium. Med kvalitetssystem som ISO 9001 och ISO 13485 blir detta en självklar del i kommunikationsprocessen mellan beställaren och tillverkaren. Vår förhoppning är att man från tandläkarens sida fokuserar mer på hur de tandtekniska laboratorierna uppfyller gällande lagstiftning än fokus på tillverkningsland. Det leder till ständigt ökat patientsäkerhet och ökar tandteknikens kvalité . Något vi alla strävar efter.

Stephan Philipson
Public Relations
CDI Dental AB

Tidigare inlägg från Tandteknikerförbundets ordförande Bo Ekberg ››

Läs Gunnilla Klingbergs ledare: Ledare_tlt.pdf

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev