Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

8 oktober 2009

Svensk tandläkare ESCD-certifierad

Barbro Berg har som andra svenska tandläkare någonsin blivit certifierad av ESCD i estetisk tandvård. Det skedde vid en procedur i Paris nyligen.

Barbro Berg har länge varit engagerad i estetisk och kosmetisk tandvård och har bland annat varit med och startat SACD (Swedish Acadamy of Cometic Dentisiy) i Sverige.

ESCD är en sammanslutning för estetisk och kosmetisk tandvård som grundades 2003. Organisationen växte fram i flera europeiska länder, bland andra Tyskland, Österrike, Frankrike och Italien. I dag finns medlemmarna över hela Världen.  Certifieringsförfarandet infördes som ett led i att höja statusen för den estetisk-kosmetiska tandvården. Det sker genom att erbjuda tandläkare att visa upp fall med olika behandlingsmöjligheter.

– Jag visade upp fem fall, både komposit och porslin, när jag certifierades. Jag fick försvara mina behandlingar under ett förhör, där tre personer från certifieringskommittén deltog, berättar Barbro Berg.

Fallen ger ett visst antal poäng i certifieringsprocessen. För att nå erforderligt antal poäng, måste tandläkaren ha deltagit i många utbildningar, föreläst själv och helst vara medlem i fler sammanslutningar för estetisk/kosmetisk tandvård.

Barbro Berg undervisar själv i estetisk tandvård.

Den förste svenska tandläkare som certifierades av ESCD var Michael Karlstén i Stockholm. Han certifierades förra året.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev