Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Svensk tandläkare EU-certifierad för kosmetik

Tandläkare Michael Karlstén har blivit certifierad enligt den europeiska kosmetikorganisation för tandvård, European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD). Det är premiär för en svensk tandläkare, enligt ett pressmeddelande från Praktikertjänst Tandvård.

För att bli certifierad har Michael Karlstén presenterat några stora patientfall i detalj för en  examinationskommitté.

— För flera av de patienter som jag har beskrivit inför certifieringen har den kosmetiska tandbehandlingen inneburit ett nytt liv, berättar Michael Karlstén.

Han har också förklarat att i Sverige går kosmetisk tandvård oftast inte ut på att få patienten att se ut som en Hollywood-stjärna, utan mer om att han eller hon ska våga öppna munnen och le igen.

För att bli certifierad krävs att man är medlem i organisationen (ESCD) och kontinuerligt deltar i kurser i estetisk/kosmetisk tandvård. Tandläkaren ska också ha gett föreläsningar i ämnet. Michael Karlstén har bland annat föreläst för tandläkarstudenter på samtliga fakulteter i landet, och han är kursgivare för Praktikertjänst Tandvård.

Michael Karlstén, som är verksam inom Praktikertjänst sedan sex år och arbetar i Mörby Dental Group utanför Stockholm. Han är en av grundarna till den svenska föreningen Swedish Academy of Cosmetic Dentistry (SACD), samt medlem i den amerikanska systerorganisationen American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD)./DentalMagazinet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev