Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Förslag

20 april 2023

Swedental i Malmö! – En lysande möjlighet för tandvårdsbranschen att växa och expandera i södra Sverige

Swedental, Sveriges ledande dentalmässa, har länge varit en viktig samlingspunkt för tandvårdsbranschen och alternerat mellan Stockholm och Göteborg. Men nu är det dags att överväga en tredje stad i alternationen: Malmö, Sveriges tredje största stad. Med Scandefas nedläggning i Danmark och avsaknaden av en branschträff för södra Sverige, öppnas en unik möjlighet att förlägga kommande Swedental i Malmö. Detta skulle innebära en rad fördelar för besökare, utställare och branschen som helhet.

Tandtekniker Przemek Seweryniak föreslår att kommande Swedental bör förläggas till Malmö

Bra geografiskt läge

För det första erbjuder Malmös geografiska läge och närhet till Europa en stor fördel. Staden ligger nära kontinenten och det danska grannlandet, vilket innebär att man enkelt kan dra nytta av besökare från Danmark och andra delar av Europa. Malmös strategiska läge gör det till en attraktiv destination för internationella besökare och företag som försöker etablera sig på den nordiska marknaden. När det gäller kommunikation och transporter har Malmö utmärkta förbindelser. Öresundsbron, som förbinder Malmö med Köpenhamn, möjliggör snabb och enkel transport mellan de två länderna. Dessutom finns Kastrup, Köpenhamns internationella flygplats, bara 30 minuter bort, vilket underlättar för besökare från hela världen att resa till och från mässan. Stadens välutvecklade kollektivtrafik och infrastruktur gör det enkelt att navigera inom staden och ta sig till och från evenemangsplatsen.

Bra hotell, utställnings- och konferensmöjligheter

Malmö erbjuder också en mängd mötesplatser och hotell som kan hantera stora evenemang som Swedental. MalmöMässan, med sina moderna och flexibla utrymmen, kan enkelt anpassas för att passa Swedentals behov. Staden erbjuder även ett brett utbud av hotell för att passa alla budgetar och preferenser, vilket gör det enkelt för besökare och utställare att hitta passande boende. Dessutom finns det flera restauranger, kaféer och andra serviceinrättningar i närheten av mässan vilket ger bekvämlighet för deltagare under mässdagar.
Malmö är en kosmopolitisk stad som erbjuder en rik kulturell mångfald och en rad attraktioner för besökare att utforska under sin vistelse. Staden har några av Sveriges mest framstående museer, konstgallerier och historiska platser, och dess kulinariska scen är bland de bästa i landet. Dessutom erbjuder Malmö en levande och dynamisk atmosfär som kan ge mässbesökare en minnesvärd upplevelse.

Miljövänligt alternativ

En annan viktig aspekt är Malmös fokus på hållbarhet och miljövänliga lösningar. Staden är känd för sina gröna initiativ och innovativa miljöprojekt, vilket gör den till en perfekt värd för Swedental och tandvårdsbranschen som i allt högre grad strävar efter hållbara och miljövänliga lösningar. Att förlägga Swedental i Malmö skulle visa branschens engagemang för att minska miljöpåverkan och främja hållbara metoder.

Nära till forskning och utveckling

Utöver detta kan Malmös närhet till flera ledande forsknings- och utbildningsinstitutioner, såsom Lunds universitet och Malmö universitet, skapa nya möjligheter för samarbeten och kunskapsutbyte mellan branschen och den akademiska världen. Dessa institutioner har starka forskningsprogram inom tandvård och relaterade områden och skulle kunna bidra med expertis och erfarenheter till Swedental. Slutligen skulle Swedental i Malmö också innebära en möjlighet att bredda mässans publik och inkludera fler deltagare från södra Sverige och närliggande länder. Detta skulle öka evenemangets räckvidd och göra det mer inkluderande och tillgängligt för alla inom tandvårdsbranschen.

All inclusive

Sammanfattningsvis skulle förläggningen av Swedental i Malmö innebära en rad fördelar för besökare, utställare och tandvårdsbranschen i stort. Malmös strategiska läge, utmärkta kommunikationer, moderna mötesplatser, kulturella attraktioner och fokus på hållbarhet skapar en perfekt plattform för att expandera mässan och locka en bredare publik. Genom att inkludera Malmö i alternationen mellan Stockholm och Göteborg får Swedental möjlighet att växa och utvecklas ytterligare, samtidigt som man främjar innovation och samarbete inom tandvårdsbranschen.

/Przemek Seweryniak, CDT
Cosmodent AB

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev