Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

13 augusti 2010

Tandhygienist ny docent på Sahlgrenska akademin

Kajsa H Abrahamsson är den första tandhygienisten att bli docent vid Sahlgrenska akademin. Hon får sin docentur vid odontologiska institutionen i ämnet oral hälsovetenskap som handlar om att förebygga och främja god munhälsa.

Kajsa H Abrahamsson har sedan 1995 varit anställd som gästlärare/adjunkt och senare lektor, vid institutionen för odontologi. De sista tre åren har hon varvat forskning och undervisning med att vara prodekanus och sitta med i akademistyrelsen. Hon avgår nu som prodekanus och skall fortsätta att undervisa och forska vid institutionen för odontologi.

– Utnämningen till docent är ett viktigt steg i den akademiska karriären som lärare och forskare. Det känns förstås stimulerande och roligt att ha nått detta steg på den akademiska banan, säger Kajsa H Abrahamsson som påpekar att det behövs fler tandhygienister med akademisk kompetens.

Det skulle bidra till forskningsanknytningen inom utbildningen och till ämnesutveckling inom området oral hälsovetenskap. I förlängningen har detta givetvis även betydelse för tandvården och dess patienter.

– Glädjande nog verkar alltfler tandhygienister efter avslutad grundutbildning gå vidare med studier på avancerad nivå och med forskarstudier. Hittills har cirka 20 svenska tandhygienister avlagt doktorsexamen. I dagsläget har vi i Sverige en tandhygienist som är professor och tre docenter.

Källa: Sahlgrenska akademin

2010-08-13

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev