Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

1 oktober 2009

Tandhygienisterna får konkurrens från ny produkt

Nu lanseras en ny produkt avsedd för oral egenvård. Ta bort tandstenen själv! Uppmanar tillverkaren entusiastiskt. Bäva månde tandhygienisterna.

Det är företaget HomeDent som erbjuder ett instrument kallat ”Scaler”, och som kan köpas på nätet. Det är ett instrument som uppges kunna användas av patienter som vill bort tandstenen själv. Scaler har utvecklats av den svenska legitimerade tandhygienisten Lotta Westerberg, enligt uppgift utifrån patienters efterfrågan. Hon har utgått från många patienters berättelser om hur de med hjälp av gem, virknålar och dylikt försökt ta bort tandsten på egen hand.

”Utifrån vår kunskap finns en stor potentiell marknad för denna nya, innovativa munvårdsprodukt. I USA säljs den redan i flera olika märken”, skriver HomeDent i ett pressmeddelande.

Upphovsmännen hoppas att produkten ska komplettera den stora mängd hjälpmedel som redan finns för att rengöra tänderna. Bland dem har det dock hittills saknats ett verktyg för att få bort tandsten.  Scaler är det enda hjälpmedlet för hemmabruk, uppges det i pressmeddelandet. Instrumentet är det samma som tandhygienister använder, dock inte lika skarpt. Den tillhörande munspegeln gör det lättare att se tandstenen på insidan av tänderna.

Källa: Newsdesk/HomeDent

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev