Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

3 februari 2014

Tandimplantat kräver god munhygien

Miljontals människor runt om i världen har idag tandimplantat. Alla dessa implantat kräver god munhygien dagligen. Det är viktigt att patienterna redan när de får sina implantat utbildas i hur de ska ta hand om dem.

Långtidsresultatet är starkt kopplat till hur väl patienten lyckas med sin dagliga munhygien. Den primära etiologiska orsaken till peri-implantär sjukdom är bakterier. Att reducera biofilmen runt implantat är därför av yttersta vikt, liksom att lära ut goda munhygienvanor och rekommendera effektiva hjälpmedel till alla patienter med implantat. Det är också viktigt att identifiera riskpatienter, eftersom patienter med parodontit, med dålig munhygien eller de som röker är mer benägna att utveckla peri-implantit.

Implantatpatienter bör ha ett individuellt anpassat stödbehandlingsprogram baserat på riskfaktorer och förmåga till god munhygien. Vid uppföljande stödbehandling läggs fokus på munhygien och plackkontroll. Tecken på inflammation kan då upptäckas tidigt och utveckling av peri-implantit förhindras.

För att underlätta utbildningen av patienten har TePe tagit fram informationsmaterial i form av filmer och broschyrer, som betonar vikten av god munhygien kring implantat och instruerar patienten i rengöringstekniker med hjälp av produkter från TePe.

Mer information och filmer om implantatvård finns på TePes webbplats ››

Patientbroschyr ››

TePeimplantatborstar

 

 

Källa: TePe

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev