Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

12 september 2012

Tandläkarcentrum säljer till Distriktstandvården

Efter bara nio månader på den svenska tandvårdsmarknaden säljer det schweiziska bolaget sin toppmoderna klinik på Drottninggatan 65 i Stockholm. Köpare av den exklusiva citykliniken är Distriktstandvården.

Distriktstandvården bedriver såväl specialisttandvård som allmäntandvård och arbetar på uppdrag av Stockholms läns landsting. Företaget hade innan förvärvet 150 anställda på elva klinker utspridda över hela Stockholms län.

Ibbe Gnem, VD för Distriktstandvården, säger ”Vi är väldigt glada över förvärvet och en ytterligare expansion. Äntligen har vi hittat en klinik som motsvarar våra förväntningar. Med ett centralt läge, elva behandlingsrum med förstklassisk design och utrustning. Kliniken motsvarar våra högt ställda krav på en specialistklinik med allt under ett och samma tak. Vi får plats för allmäntandvård, akuttandvård och specialisttandvård inom kirurgi, endodonti (rotfyllningar), tandlossning, bettfysiologi och protetik för barn och vuxna. Nu har vi möjlighet att anställa ännu fler skickliga specialister. Vi siktar efter fler förvärv framöver”.

VD Sara D. Hürlimann på Tandläkarcentrum säger att med våra sexton kliniker i Schweiz hade vi svårt att avsätta den tid och uppmärksamhet som den svenska kliniken krävde. Av den anledningen väljer vi att enbart fokusera på verksamheten i Schweiz.

Vi uppskattar att det blev Distriktstandvården som tar över där vi slutade. Våra patienter och personal kan känna sig trygga med Distriktstandvården som en seriös och kvalitetsmedveten aktör fortsätter VD Sara D. Hürlimann.

Överlåtelsen från Tandläkarcentrum till Distriktstandvården träder i kraft 1 oktober 2012.

Källa: Distriktstandvården

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev