Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Incidenter

12 mars 2019

Tandläkare i Enköping bötfälls för brott mot Strålskyddslagen

En tandläkare i Enköping har dömts till 100 000 kr i böter för brott mot Strålskyddslagen.

Tandläkaren hade – genom sitt företag – tillstånd att använda röntgenutrustning i verksamheten. I samband med att tillståndet gick ut, uppmanades tandläkaren av Strålsäkerhetsmyndigheten att ansöka om förnyat tillstånd. När inte detta skedde, ålades tandläkaren att kassera röntgenutrustningen och inkomma med ett skrotningsintyg.

Kammarrättens beslut

När inte heller denna åtgärd vidtogs, fråntogs tandläkaren sin rätt att använda röntgenutrustning och tilldömdes av Kammarrätten ett vite på 100 000 kr.

Försökt lämna meddelande

Kammarrätten i Stockholm skriver i domen att ”inspektör försökt komma i kontakt med bolaget, dels genom att skicka e-postmeddelanden, dels genom att lämna meddelanden på bolagets telefonsvarare. Ingen företrädare för bolaget har återkommit till SSM. Inget av de brev som skickats till bolagets registrerade adress, vilket även är den som återfinns på dess hemsida, har kommit i retur till SSM.”

Källa: Strålsäkerhetsmyndigheten

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev