Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

31 maj 2010

Tandläkare kan upptäcka osteoporos

Tandläkare kan via digital röntgen få fram mätresultat över benskörhet på några minuter. En sådan enkel upplysning direkt till patienten skulle kunna förhindra onödigt lidande och bespara samhället kostnader på flera miljarder per år.

Osteoporos är redan är folksjukdom som skördar 70 000 benbrott per år. Dessa beräknas årligen kosta samhället mellan 3,5 och 4 miljarder.

Kvinnor och män i övre medelåldern kan vara bensköra utan att veta om det. Det finns redan verksamma mediciner mot benskörhet men problemet är att sjukvården inte har resurser att fånga upp denna grupp i tid.

Det är här tandläkarna kommer in. De flesta människor besöker sin tandläkare varje år och tandkäkaren tar regelbundet röntgenbilder och har utrustning på plats.

Ett företag i Sundbyberg har lanserat programvaran Jaw-X, som gör det möjligt för tandläkare att på några minuter testa en vanlig digital tandröntgenbild och få ett mätresultat över benskörheten som lämnas till patienten.

Läs mera om programvaran, kurser och pågående vetenskapliga studier på www.jaw-x.com ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev