Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Tandläkare riskerar fängelse för grovt skattebrott

45 svenska tandläkare har fastnat i en skatterazzia och riskerar minst sex månaders fängelse, uppger Dagens Industri. Det hade inte behövt hända.

Märkligt nog är det just nu dentalbranschen som figurerar i en artikel om skatteflyktingar. Det rör sig om 45 tandläkare som misstänks ha smusslat undan totalt 113 miljoner kronor. De har alla nappat på ett ”skatteupplägg” som granskas av både Skatteverket och Ekobrottsmyndigheten.

Det är ett företag i Johanneshov som har föreslagit upplägget för ett antal svenska tandläkarbolag, som såldes som dotterföretag till ett nederländskt moderbolag. Tandläkarna har slussat över vinster från sina bolag till det nederländska bolaget och har använt pengarna till att bygga upp förmögenheter utomlands. Till slut har pengarna hamnat i Luxemburg och Isle of Man.

Inte mindre än 40 procent av sina vinster har tandläkarna fått betala i avgifter för upplägget. Resten har placerats i kapitalförsäkringar på Isle of Man.

Det är när tandläkarna har velat ta ut pengarna genom att använda utländska kontokort som de har avslöjats av Skatteverket. De första av de 45 tandläkarna har upptaxerats och fått straffskatt, därefter har tandläkarna anmälts till Ekobrottsmyndigheten. De riskerar att dömas för grovt skattebrott, som ger minst sex månaders fängelse./DentalMagazinet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev