Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

31 januari 2012

Tandläkarförbundet skadeskjutet

Sveriges Tandläkarförbund verkar få ”äta sin egen medicin” efter amputeringen av Privattandläkarna. Behandlingen blir förmodligen en ”konstgjord protes” d.v.s. att enskilda tandläkare får möjlighet att ansluta sig till förbundet på ett annat sätt. Det tror i alla fall många som Dental24 har varit i kontakt med.

Många tandläkare vill vara kvar som medlemmar i Tandläkarförbundet, resten är mest formalia. Frågan är bara hur länge det får ta innan man hittar en lösning. Känns diskussionen igen?

Många privatanställda tandläkare vill däremot inte ansluta sig via Tjänstetandläkarna och Tandläkarförbundet riskerar att förlora både medlemmar och intäkter. Detta kan i sin tur få stora konsekvenser för både organisationen och för t.ex. Tandläkartidningen som sannolikt får färre prenumeranter, minskad upplaga och på sikt minskade annonsintäkter. Annonsintäkter som idag finansierar stora delar av Tandläkarförbundet.

Nu gäller det att snabbt vara konstruktiv och finna en lösning på ett problem som uppkommit  av att verkligheten hunnit ifatt tidigare organisationsstruktur.

/Dental24

Info från Sveriges Tandläkarförbund:
2012-02-01

Vad händer nu inom Sveriges Tandläkarförbund?

Förbundsmötet gav förbundsstyrelsen (FS) i uppdrag att förutsättningslöst och skyndsamt analysera konsekvenserna av medlemskapsfrågan i förbundet med syftet att få en fungerande yrkesorganisation för alla tandläkare. FS har också i uppdrag att säkerställa ett starkt Sveriges Tandläkarförbund som kan driva frågor som är enande för hela tandläkarkåren. Detta är den viktigaste arbetsuppgiften för styrelse och kansli just nu och FS har tillsatt en grupp som tillsammans med kansliet ska kartlägga medlemsfrågan utifrån förbundets verksamhet, organisation och ekonomi. En första rapport från gruppen kommer att lämnas till FS den 9 mars.

Katten på råttan – råttan på repet…

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev