Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Podcasts

Podcast

28 mars 2023

Tandläkarstudenter för livet: Ögonen på käkkirurgi

Ännu ett avsnitt om käkkirurgi, ett ämne som vi redan tidigt under tandläkarutbildningen märkte var populärt bland många studenter.

I detta avsnitt har vi med oss två gäster:

Nima Mehrjou som är sista årets läkarstudent och ska börja jobba som underläkare på allmän-kirurgen till sommaren på Södra Älvsborgs sjukhus. Nima har även tidigare läst 5 terminer på tandläkarutbildningen i Gbg.

Sayf Hosamaldin som tog tandläkarexamen 2019 och är både läkarstudent samt klinisk assistent på käkkliniken på Universitetssjukhuset i Linköping.

Något de båda har gemensamt är deras mål att bli käkkirurger, dock tar de 2 olika vägar dit.

Nima och Sayf har tagit sig till inspelningen av avsnittet från Göteborg respektive Linköping för att prata om bl.a käkkirurgi, dubbla utbildningar (tandläkar- och läkarutbildning), forskning, olika vägar man kan ta för att meritera sig inom käkkirurgi och även deras nystartade studentsällskap för maxillofacialkirurgi.

Ett avsnitt som vi starkt rekommenderar till alla er därute som är intresserade av käkkirurgi, olika vägar man kan meritera sig på redan från när man är student eller är bara nyfikna om olika möjligheter som finns inom vårt yrke.

Lyssna här: Tandläkarstudenter för Livet – Ögonen på käkkirurgi

Källa: Tandläkarstudenter för livet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev