Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

18 november 2009

Tandsköterskorna ska bli vassare

SWEDENTAL: Den nationella kursplanen för tandsköterskor kommer att ge alla tandsköterskor samma kompetens efter utbildningen, vilket höjer yrkets status och i bästa fall även löneutvecklingen. Det menar Siv Widholm, ordförande i Tandsköterskeförbundet.

I likhet med många andra branscher – och hela arbetslivet – väntar stora pensionsavgångar även bland tandsköterskorna. Den nya utbildningen, med en nationell kursplan, öppnar nya möjligheter för den som kommer in i yrket.

Siv Widholm menar också att den nya utbildningen kommer att skänka yrket höjd status och att respekten för tandsköterskornas arbete kommer att öka.

– Unga tandsköterskor vill ofta jobba mer självständigt än vad som hittills varit vanligt, säger Siv Widholm. Den nya utbildningen ger en god grund att stå på och som förhoppningsvis även kan ge bättre karriärmöjligheter. Något som också efterfrågas bland de yngre.

För Svenska Tandsköterskeförbundet är 2010 års konvent nästa års stora händelse. Intresset bland tandsköterskorna är stort, berättar Siv Widholm.

– På förbundet vässar vi nu våra rekryteringskampanjer, säger hon. Redan i dag är de flesta som studerar till tandsköterskor medlem i förbundet, men målet är förstås att få med alla.

I dag har förbundet cirka 2 000 medlemmar, så de stora pensionsavgångarna betyder att man måste jobba hårt med nyrekryteringen för att inte tappa i medlemstal.

– Vi arbetar för att bli ett starkt och uppskattat yrkesförbund som jobbar för att höja kompetensutvecklingen för våra medlemmar, säger Siv Widholm.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev