Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tandvårdschef nominerad till årets bästa chef i vård och omsorg

Maria Mathioudaki, chef på Folktandvården i Skåne är en av 15 chefer som har nominerats till Guldkransen, ett pris som delas ut till Sveriges bästa chef inom vård och omsorg. Nomineringar har kommit in från Sveriges många vård- och omsorgsarbetsplatser.

Maria Mathioudaki är divisionschef och leg tandläkare på Folktandvården Skåne AB.

En jury har vaskat fram 15 chefer som har chansen att vinna när Guldkransen delas ut i ett digitalt event den 22 oktober kl 15 då vinnaren presenteras.

I nomineringen av Maria Mathioudaki kan man läsa:

”Hon får oss att tillsammans som ett professionellt fotbollslag springa mot målet. När någon är svag tar vi positionen och täcker upp och stöttar varandra. Hon hejar på oss och pushar oss, utmanar oss till max och får oss att komma nyfikna, pålästa och förväntansfulla till varje möte. Det är en chef som får varje medarbetare att känna sig unik oavsett om det är storm, pandemi eller bara en skön höst utanför kontoret. Hon ger oss trygghet, hopp och hon är en stor inspirationskälla gällande ledarskap. För mig är hon en förebild och jag är stolt och lyckligt lottad som har möjligheten att ha henne som chef.”

Guldkransen är en utmärkelse som handlar om att lyfta fram förebilder som inspirerar och ger kraft i sina verksamheter samt till nuvarande och framtida chefer. Bakom utmärkelsen står Ledarna inom vård och omsorg, LiVO, en branschförening inom fackförbundet Ledarna.

– Just i år då vård och omsorg är i fokus mer än någonsin har många tagit chansen att nominera, säger Susanne Thorsell, styrelseledamot i LiVO och projektledare för Guldkransen. Det är extra glädjande eftersom det i år är särskilt viktigt att uppmärksamma de som leder arbetet under pandemin.

Med Guldkransen vill LiVO uppmärksamma chefsrollen och bidra till att öka chefsyrkets attraktionskraft.

Priset delas ut till en ledare inom vård och omsorg som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till en positiv utveckling för brukare och medarbetare.

Juryn består av Cissi Elwin, chefredaktör på tidningen Chef, Jessica Rönnerfors, vinnare av Guldkransen 2019, Aida Alvinius, docent Försvarshögskolan, Jenny Wibacke, ordförande i LiVO och Peter Fahlström, styrelseledamot i LiVO.

Källa: LiVO, Ledarna inom vård och omsorg

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev