Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tandvårdskedjan Oral Care får nya ägare och fortsätter sin framgångsrika expansion på nordiska tandvårdsmarknaden

Investeringsbolaget Axcel går in som ny majoritetsägare i Oral Care. Tillsammans med Axcel fortsätter kedjan sin framgångsrika expansion samtidigt som både varumärket och bolaget stärks. Tandvårdskedjan har under de senaste åren vuxit i både Sverige och Norge och målsättningen är att fortsätta växa både organiskt och genom förvärv.     

Oral Care har positionerat sig som en kvalitetsledande kedja med en stark plattform av stödfunktioner och en dedikerad professionell organisation för att framgångsrikt kunna växa vidare på den nordiska tandvårdsmarknaden. Det senaste förvärvet gjordes under våren då två större kliniker, Tandläkarna Wiklund i Sundsvall och Härnösand, blev en del av Oral Care.

Oral Cares VD Niclas Palmstierna ser en fortsatt stor potential för både tillväxt och utveckling av såväl klinikkedjan som den mobila hemtandvården. ”Axcels erfarenhet av att utveckla bolag i liknande branscher skapar möjligheter för oss att fortsätta växa både organiskt och genom förvärv”, säger Niclas.

Stefan Kullgren, Vice VD och ansvarig för Oral Cares kliniker, ser plattformen man byggt under de senaste åren som bolagets största styrka. ”Vår styrka ligger i att erbjuda kraften i en storskalig kedja med supportfunktioner och stöd, samtidigt som vi värnar våra klinikers lokalkunskap, affärsmodell och möjlighet att påverka. Vi tror på lokal variation där kliniken fokuserar på tandvård, inte administration. Axcel känns som helt rätt partner för att ta nästa steg och kunna utveckla vårt koncept vidare”, säger Stefan.   

Valet föll på Axcel efter diskussioner med ett stort antal intressenter, både branschaktiva och finansiella. Oral Care kommer att finnas kvar som fristående bolag och varumärke precis som tidigare samtidigt som Axcels kunskap och kompetens i att utveckla medelstora bolag kommer stärka kedjan ytterligare.

”Oral Care är kända för sin högkvalitativa tandvårdsverksamhet och har en beundransvärd tillväxthistorik. Vi är imponerade över vad bolaget uppnått och ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Oral Care och att stötta bolagets fortsatta tillväxt och framgång”, säger Thomas Blomqvist som är partner och ansvarig för affären hos Axcel.

Axcel är ett nordiskt investeringsbolag som grundades i Danmark 1994, och har sedan dess investerat i mer än 60 nordiska bolag inom hälsa och sjukvård, teknologi, industri och konsumentprodukter. De är en väldigt professionell och ansedd investerare som tidigare har tittat på bolag inom tandvårdssektorn i flera nordiska länder, och har en god förståelse för marknaden och Oral Care. Investeringsteamet är baserade i Stockholm.

Oral Care har aktivt arbetat med att etablera en klinikkedja som idag består av 12 kliniker i Sverige och 2 i Norge. Man har också cementerat kedjans marknadsledande position inom mobil hemtandvård i Sverige.

Källa Oral Care

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev