Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tandvårdskedjan Oris Dental köper Dagnelidkliniken och etablerar sig i Sverige

Norska tandvårdskedjan Oris Dental köper Dagnelidklinikens tre kliniker och tandtekniska labb och tar nu steget in på den svenska tandvårdsmarknaden. Tillväxtraketen Oris Dental har på kort tid vuxit till 35 kliniker i Norge och tar nu ett första steg ut i Norden med siktet inställt på att växa ytterligare.

Samma vision för modern tandvård
Sedan 6:e april har Dagnelidkliniken nya ägare. Köpare är norska Oris Dental. Eirik Salvesen, en av grundarna till Oris Dental, VD och daglig ledare för Oris Academy, berättar varför:
”Vi har länge haft planer på att växa i Norden. Dagnelidkliniken blev ett naturligt val, eftersom de delar vårt synsätt. Vi har samma vision om hur modern tandvård ska bedrivas – där tandläkare och patient är i fokus i alla lägen. De lokala klinikerna har stort självbestämmande, men får stöd med service och administration som inte tillhör kärnverksamheten.”

Mål att bli ledande i Norden
Oris Dental startades 2016, när sex norska, välrenommerade kliniker gick samman för att skapa en ny typ av kedja – byggd av tandläkare, ägd av tandläkare och med tandläkare i ledande positioner. Köpet av Dagnelidkliniken innebär att de idag har 38 kliniker, nio dentaltekniska laboratorier och över 790 anställda. ”Vi fokuserar på yrkesstolthet och bästa tänkbara kvalitet i alla led. I Oris Academy, bedriver vi omfattande utbildningsverksamhet, både för egen personal och hela tandvårdsbranschen. Målet är att vi ska bli Nordens ledande odontologiska plattform”, säger Eirik Salvesen.

Dagnelidkliniken först i Sverige
Familjen Dagnelid har bedrivit tandvård i Göteborgsområdet sedan 1976. Deras tre kliniker i Göteborg och Falkenberg omsätter drygt 50 miljoner SEK.

Verksamheten omfattar 26 behandlingsrum, tandtekniskt laboratorium och utbildningscenter med föreläsningssalar samt digital studio för liveoperationer och utbildning.

VD och klinikchef Marcus Dagnelid förklarar: ”Vi har alltid haft stor passion för yrket och gärna utmanat gamla sanningar. Ofta genom att utveckla nya tekniker och behandlingsmetoder. Vi vill fortsätta vår resa med rätt partner – och det är Oris Dental. Vi har samma syn på yrket, behovet av utbildning och spetskompetens inom alla odontologiska områden. Tillsammans har vi en klar bild av hur vi ska växa i Sverige. Det ska bli mycket spännande att realisera detta med Oris Dental.”

Marcus Dagnelid

Marcus Dagnelid

För mer information:
VD Oris Dental, Eirik Salvesen, eirik@orisdental.no
VD Dagnelidkliniken, Marcus Dagnelid marcus.dagnelid@dagnelidkliniken.se

Källa: Dagnelidkliniken

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev