Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tandverkeriet och Aqua Dental går samman i gemensam satsning i Karlstad – planerar öppning av ny klinik

Tandverkeriet på Järnvägsgatan i Karlstad blir en del av Aqua Dental, en svensk tandvårdskedja som delägs av Axel Johnson-gruppens bolag Novax. Utbudet av tandvård i Värmland har minskat och flera tandvårdskliniker har lagts ned i regionen, vilket medier nyligen rapporterat om. Köerna till tandvården i länet är ofta långa. Aqua Dentals ambition är att bidra till att öka tillgängligheten och korta köer, genom att investera i den lokala verksamheten. Framöver kommer Tandverket/Aqua Dental öppna ytterligare en klinik i Karlstad.


Niklas Virta och Isabel Stålnacke Aiff

Kliniken kommer även fortsättningsvis drivas av Isabel Stålnacke Aiff under namnet Tandverkeriet – en del av Aqua Dental. Isabel tog sin tandläkarexamen vid Malmö Universitet 2007. Därefter följde arbete vid Folktandvården i Värmland, Västra Götaland och i Örebro. I sistnämnda region arbetade hon även som verksamhetschef för två kliniker. Vidare har Isabel arbetat som tandläkare i Nederländerna och talar således holländska. Sedan 2017 driver hon Tandverkeriet tillsammans med sina medarbetare.

  • Vi är stolta över att Isabels och hennes kollegors klinik blir en del av Aqua Dental. Deras kompetens och engagemang genomsyrar hela kliniken och med stöd från Aqua Dental kommer de få bästa förutsättningar att utveckla sin verksamhet. Vi vill bygga vidare på den lokala förankringen. Detta är vår första klinik i Värmland och ett led i vår satsning på att erbjuda högkvalitativ tandvård i hela landet. Framöver kommer vi etablera ytterligare en nyskapande och moderna klinik i Karlstad tillsammans med Isabel, säger Niklas Virta, vd på Aqua Dental.

Kliniken erbjuder utöver allmäntandvård även tandhygienistbehandlingar och specialisttandvård (protetik och endodonti).

  • Vi har följt Aqua Dentals arbete i andra delar av landet och imponeras av koncernens stora kunnande. De kombinerar ett starkt fokus på patienten med akademisk tyngd och att ligga i teknisk framkant, och bidrar till att utveckla svensk tandvård genom sitt nytänkande och sin höga ambitionsnivå. Att vi nu får möjlighet att ta ett bredare ansvar och underlätta för patienter i hela länet gör att det känns extra roligt att bli en del av Aqua Dental, säger Isabel Stålnacke Aiff.

Aqua Dental är den tandvårdskedja i Sverige som vuxit snabbast de senaste fem åren och finns i dag i Karlstad, Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Malmö och Helsingborg. Inom kort öppnar kedjan även i Åre och Östersund.

Kedjan designar sina kliniker i samarbete med arkitekten Andreas Bozarth Fornell som annars jobbar med många internationella modehus. Företaget har även engagerat sig i kampen mot tandvårdsrädsla genom att instifta Tandvårdsrädslans dag och startat 65+reformen, ett initiativ för att göra tandvård billigare för pensionärer. Därför får alla pensionärer som besöker kedjans kliniker också 1 000 kronor i extra bidrag av Aqua Dental.

Källa: Aqua Dental

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev