Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Religon

28 juni 2020

Tänkvärt om islam och odontologisk behandling

Ökningen av muslimer i de nordiska länderna leder till att kliniskt verksam personal måste ta i beaktande de speciella regler inom islam som styr denna patientgrupp.

Två seniora professorer vid NIOM belyser i denna artikel de problemställningar som kan uppstå vid vår behandling av troende muslimer.

En del av de dentala material och medikament vi använder vid patientbehandling kan komma i konflikt med haram/halal- begreppet, liksom förhållandet kvinna/man. Den traditionella muslimska könssegregeringen kan skapa problem vid behandling kvinnlig patient av manlig tandläkare och omvänt, manlig patient och kvinnlig behandlare.

Detta är exempel på några av de konfliktfyllda situationer som artikeln beskriver och som kan uppstå i en behandlingssituation. Artikelns avsikt är att öka och underlätta förståelsen vid behandling av denna patientkategori.

Källa: Den norske tannlegeforenings Tidende

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev