Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tecno Med Mineral: Den metallfria alternativa lösningen för permanenta restaurationer

Metallfri plast som kännetecknas av hög böjhållfasthet och högt brottmotstånd. Särskilt lämplig för tillverkning av permanenta dentala restaurationer och tillgänglig i både gingiva- och dentinfärger.

Med Tecno Med Mineral erbjuder Zirkonzahn (Sydtyrolen, Italien) ett metallfritt alternativ till konventionella dentala restaurationer. Tack vare hög plackresistens och biokompatibilitet är termoplasten särskilt lämplig för behandling av patienter med allergier.

Tecno Med Mineral är idealisk för tillverkning av permanenta dentala restaurationer, inklusive en rad olika primära strukturer och reducerade kronor och broar. Den speciella keramiska förstärkningen ger plasten hög böjhållfasthet och högt brottmotstånd. Tecno Med Mineral är helt resistent mot abrasion och missfärgning och de semikristallint arrangerade molekylkedjorna leder till hög stabilitet och kemisk resistens. Dessutom liknar plastens elasticitet den hos mänsklig benvävnad och kan steriliseras utan restriktioner.

Plasten är även tillgänglig i vävnads- och dentinfärger. TECNO MED MINERAL TISSUE är tack vare gingivafärgen mycket lämplig för substrukturer med hög gingiva. Med TECNO MED MINERAL DENTINE är det enkelt att imitera naturliga ben- och dentinfärger.

Översikt över egenskaper:

  • Termoplast som är tillgänglig i tre färger: vit, gingiva, dentin
  • Hög böjhållfasthet tack vare den speciella keramiska förstärkningen och de semikristallint arrangerade molekylkedjorna
  • Hög styvhet vid låg dödvikt och därmed mycket resistent mot brott
  • Slitstark, icke-slipande och kemiskt stabil
  • Biokompatibel och biostabil


Tecno Med Mineral Tissue


Tecno Med Mineral Dentine

Källa: Zirkonzahn.com

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev