Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

PRODUKTNYHET

23 oktober 2018

TePe lanserar tandborste av bioplast

TePe lanserar på Swedental en ny tandborste av bioplast. Initiativet är början på en omställning mot ökad hållbarhet i företagets hela produktsortiment.

– I mer än 50 år har vi strävat efter att förbättra människors munhälsa i samarbete med tandvården. Med vår nya tandborste av bioplast tar vi ett nytt, spännande steg mot en mer hållbar och hälsosam livsstil. På sikt är vår ambition att göra oss helt oberoende av fossila råvaror i våra produkter – för vår egen och kommande generationers skull, säger Joel Eklund, vd på TePe.

Tandborsten TePe GOOD® är först ut i lanseringen av ett sortiment som är mer miljövänligt, utan att kompromissa med kvalitet, design eller hygien. Borsten är tillverkad av 96 % biobaserad plast framställd av förnybara råmaterial (sockerrör och ricinolja). Upp till 95 % av koldioxidutsläppen kan återupptas under produktens livscykel, vilket innebär att den är näst intill klimatneutral. Produktionen sker vid TePes anläggning i Malmö, delvis med hjälp av solenergi från företagets egen solcellsanläggning.

TePe GOOD är utvecklad i samarbete med tandvården och har samma kvalitet, design och känsla som TePes övriga tandborstar. Borsten finns i tre storlekar, Regular, Compact och Mini, för att passa olika åldrar och behov.

Presenteras på Swedental
TePe;s nya tandborste visas på Swedental i Göteborg 14–16 november.

För mer information

Källa: TePe

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev