Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Pressmeddelande

8 maj 2019

TePe och SCI i samarbete för äldres munhälsa

TePe Munhygienprodukter har inlett ett samarbete med Swedish Care International i syfte att öka kunskapen om munhälsa för äldre.

Genom att sprida kunskap om munhälsa och egenvård vill TePe verka för en bättre livskvalitet för äldre och deras anhöriga.

 

Genom att sprida kunskap om munhälsa och egenvård vill TePe verka för en bättre livskvalitet för äldre och deras nära och kära. Informationen går ut via SCI: s digitala kanaler – webbplatsen DementiaForum.org och två mobilappar – och kommer att uppdateras löpande. Först ut är en artikel om grundläggande oral egenvård.

– Äldres munhälsa, och den betydelse som oral hälsa har för kroppen och välbefinnandet i stort, är frågor som ligger oss varmt om hjärtat och som är nära förknippade med vår vision om livslång munhälsa. Därför uppskattar vi möjligheten att dela med oss av vår expertis på området med hjälp av SCI:s internationella nätverk, säger Helena Ossmer Thedius, Marketing & Innovation Director på TePe.

Aktuell forskning understryker munhälsans roll i att bibehålla god allmänhälsa och livskvalitet. Med åldern kan munhygienen bli en utmaning. En av de vanligaste orala sjukdomarna, tandlossning eller parodontit, drabbar cirka 50% av alla vuxna globalt och är ännu vanligare bland äldre. Dessutom sätts det miljontals tandimplantat varje år, vilket innebär att många patienter är i riskzonen för att utveckla sjukdomar runt implantaten, så kallad peri-implantär sjukdom.

Förebyggande insatser och bättre kunskap om egenvård är därför av största vikt när det gäller att bibehålla en god munhälsa på lång sikt.

Referenser: Chapple et al. 2015, Holmstrup et al. 2017, Masood et al. 2019.

Swedish Care International är ett internationellt aktivt företag som utvecklar, paketerar och exporterar svensk äldre- och demensvård. Deras vision är att tillgängliggöra god demens- och äldrevård baserad på svensk expertis och erfarenhet på den internationella marknaden. Swedish Care International finns i nuläget i Europa, Asien, Sydamerika och Afrika.

TePe Munhygienprodukter AB är ett svenskt företag grundat 1965. Sortimentet av mellanrumsborstar, tandborstar och tandstickor är framtaget i samarbete med tandvårdsexpertis med syfte att främja en god munhälsa. All design, utveckling och produktion bedrivs vid huvudkontoret i Malmö. Dotterbolag i åtta länder och distributörer i över 60 länder marknadsför produkterna, som huvudsakligen säljs via tandvård, apotek och dagligvaruhandel. TePe har 340 anställda och en omsättning på 750 mkr (2018).

Källa: TePe

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev