Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

TePe satsar på roligare tandborstning – lanserar klimatsmarta Bolibompa-barntandborstar

Nu blir det roligare för barnen att borsta tänderna. TePes biobaserade tandborste för de minsta får sällskap av Bolibompa och tar med sig Draken & Filmisarna in i badrumsskåpet.

 

De klimatsmarta barntandborstarna kommer att finnas i handeln från december 2020. Dessa är en del av TePe GOOD™ – ett biobaserat sortiment för hela familjen som kontinuerligt utvecklas med nya klimatsmarta munhälsoprodukter.

TePe satsar på ungas munhälsa
Fyra nya lekfulla motiv pryder tandborstarna som ska underlätta för småbarnsföräldrar att borsta barnens tänder. Lanseringen är en del av TePes ökade satsning på barntandvård, då studier visat alarmerande siffror gällande ungas munhälsa. En avhandling* från 2018 och rapport från Folkhälsomyndigheten** visar att denna kraftigt försämrats. Detta är ett av flera steg TePe tar för att vända den negativa trenden.

– Figurerna från Bolibompa är kända och omtyckta av många barn och deras föräldrar. SVT har programinslag, appar och flera sånger med Bolibompadraken och Filmisarna för att uppmuntra barn till att borsta tänderna. Att redan från början införa bra munhälsorutiner ger friska tänder hela livet. Vi är övertygade om att lekfulla motiv gör tandborstningen roligare och detta är ett av flera projekt vi gör för att förbättra ungas munhälsa, säger Karin Rydberg, marknadschef TePe Nordic.

Hela tänder, hela livet
TePe vill inspirera till hälsosamma rutiner och god munvård från tidig ålder. I tätt samarbete med tandvården vill de öka kunskapen och uppmärksamma munhälsans betydelse för allmänhälsan. TePes svensktillverkade munhälsoprodukter finns över hela världen och rekommenderas av global tandvårdsexpertis.

Källa: Tepe

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev