Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

28 augusti 2013

TePes produkter fyller jämnt!

Två välkända svenska munhygienprodukter jubilerar i år – för 40 år sedan tillverkades den första tandborsten vid TePes anläggning i Malmö och för 20 år sedan introducerades mellanrumsborsten i sortimentet.

”Det är två viktiga milstolpar i TePes historia”, säger Joel Eklund, tredje generationen Eklund och VD för TePe sedan 2012. ”Våra tandborstar och mellanrumsborstar förenar tradition och innovation på ett för TePe typiskt sätt.”

Grunden lades redan 1965, då träsnidaren Henning Eklund utvecklade en nyskapande, trekantig tandsticka i samarbete med Tandläkarhögskolan i Malmö. 1973 tillverkade företaget den första tandborsten, idag känd som Classic, med samma greppvänliga skaft som dagens populära TePe Select™. Färska siffror visar att 7 av 10 tandborstar som säljs på apoteken kommer från TePe.*

1993 var det dags för nästa stora innovation – mellanrumsborsten. Till en början producerades den i tre storlekar, gul, grön och lila, men redan året därpå kom röd och blå. Idag finns TePes mellanrumsborste i nio storlekar och har bidragit till att sätta standarden för mellanrumsborstar. De minsta storlekarna har vidareutvecklats genom en flexibel tipp för bättre åtkomlighet och hållbarhet.

Dessutom har originalserien fått sällskap av två varianter för ännu större valmöjlighet och individanpassning: extra soft med mjukare strån och TePe Angle™ med vinklat borsthuvud och längre skaft.

TePetandborste

 

TePe satsar kontinuerligt på produktutveckling med kvalitet och funktionalitet som främsta ledstjärnor. Genom åren har samarbetet med tandvården resulterat i ett brett utbud av munhygienprodukter. Idag distribueras tandborstar, mellanrumsborstar och övriga sortiment i fler än 50 länder världen över.

Och snart närmar sig ännu ett jubileum – 2015 fyller TePe 50 år.

Källa: TePe pressmeddelande

 

 

* Nielsen Apotek Totalt (Tandborstar) MAT TY 2012-12-30

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev