Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tetric Prime – ny komposit med överlägsna hanteringsegenskaper

Mer än 500 miljoner kompositfyllningar talar sitt entydiga språk: produktfamiljen Tetric har visat sig vara lösningen för alla kaviteter. Nu presenterar Ivoclar Vivadent Tetric Prime, den innovativa efterföljaren till Tetric EvoCeram, som har visat sin kliniska framgång i mer än tio år.

Tetric Prime är den nya skulpterbara universalkompositen inom Tetric Line för anteriora och posteriora områden. Reducerad färgskala och förbättrad hantering av modellerbara kompositer sammanfattar det viktigaste: Effektiv estetik i arbetsrutinerna.

Högkvalitativ hantering

Det ljushärdande och röntgenopaka materialet finns i ett kompakt urval med de tolv vanligaste färgerna. Materialet är lätt att använda eftersom Tetric Prime uppvisar förbättrade hanteringsegenskaper: Den krämiga och mjuka konsistensen är enkel att applicera och samtidigt tillräckligt stabil – utan att klibba. Det gör att appliceringen i kaviteten förbättras och det blir möjligt att skulptera homogena skikt och skapa anatomiska strukturer. Tetric Prime kan appliceras i mycket tunna skikt, särskilt i framstandsområdet. Det färdiga resultatet får en vacker ytglans och en naturlig färganpassning tack vare kameleonteffekten.

Erfarenhet gör hela skillnaden

I egenskap av erfaren partner i direkt fyllningsterapi vet Ivoclar Vivadent vad som är viktigt för det dagliga arbetet på tandläkarpraktiken: effektivitet, kvalitet och estetik. Därför är Tetric Line en smart systemlösning och Tetric Prime är tack vare välbeprövade egenskaper och förbättrad hantering en lovande produkt.

Källa: Ivoclar Vivadent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev