Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

5 januari 2010

Tigran tar hem order från Israel

Malmöbaserade Tigran Technologies har tagit hem sin största order hittills. Ordern kommer från Israel och har ett värde på 63 000 euro. Samtidigt meddelar bolaget att man anställer personal i Tyskland.

Det är Tigrans israeliske distributör, Dencare Dental, som har lagt en order på titangranuler och samtidigt deklarerar en avsikt att köpa dentala verktyg och tillbehör för ytterligare minst 40 000 euro under 2010. Sammanlagt är de båda ordrarna därmed värda drygt 1 miljon kronor räknat på nuvarande valutakurs.

– Tigrans metod och produkt för dental benuppbyggnad vid bland annat periimplantit börjar etableras hos tandläkare på en rad marknader. Parallellt utvecklar vi verktyg för att underlätta tandläkarens arbete, varav det första nyligen har lanserats. Det rör sig om en titanborste för rengöring av dentala implantat, säger vd Björn Sellert.

Som ett led i sin internationella etableringsstrategi har Tigran beslutat att satsa på den tyska marknaden och kommer att anställa personal lokalt i Tyskland.

– Tyskland är en av våra potentiellt största marknader, och vi anser det mest effektivt att ha egen personal där. Vi har därför anställt Ulrike Neckermann med mångåring erfarenhet från dental kirurgi för att utveckla Tigrans försäljning på den tyska marknaden. På andra marknader arbetar vi utifrån en distributörsstrategi, säger Björn Sellert.

Tigran är ett utvecklingsbolag som lanserade sina produkter för dental benåterbyggnad 2008. Första året landade företagets försäljning på 615 000 kronor. 2009 förväntas visa på en mer än fyrfaldigad försäljning. Tigrans bokslutskommuniké för 2009 publiceras 26 februari.

Företaget är representerat på cirka 15 marknader och förväntar sig försäljningstillstånd för USA under 2010. Tigran är listat på Aktietorget.

Källa: Tigran

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev