Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Riksstämma/Swedental

6 november 2018

Tjuvtitt på Swedental

Dental24 gläntar på dörren till årets upplaga av Swedental och Odontologisk Riksstämma. Vi ser en stark framtidstro med många produktnyheter och installationer som redan nu visar oss digitalisering i praktiken. Här kommer ett smakprov från från några av våra samarbetspartners!

Futurelab

En upplevelseyta där man kan provköra framtidens teknologi, bland annat via Simodonter, som på ett realistiskt sätt simulerar borrning i tänder. Till andra intressanta inslag hör en modell för specialistbehandling på distans. Modellen körs live, uppkopplad mot en folktandvårdsklinik i Kvillebäcken.

 

”Världens smartaste tandklinik”

En klinik har byggts upp i mässan – full med digitala lösningar som ska förenkla och förbättra vården. Området speglar ett projekt som just nu genomförs av Folktandvården Idun i Västerbotten, där man testar att genomföra digitalisering fullt ut.

 

Med tanke på framtida bildhantering

Bildhanteringssystemet är spindeln i nätet i den digitaliserade praktiken. När man byter utrustning vill man inte tvingas byta till ett nytt system och börja om från början. DentalEye är ett system som är öppet för integration mot marknadens alla sensorer, bildplattesystem, panoramaapparater, 3D-röntgen, intraorala kameror och digitala kameror. Du slipper alltså vara beroende av en leverantör. Se DentalEye hos Almasoft i monter B04:02.

 

Digitalt för det tandtekniska labbet

Ivoclar Vivadent visar PrograMill PM7, som sätter en ny industriell standard för digital framställning av restaurationer. Fräsens starka dynamik och effektivitet ger exakta och snabba resultat. Maskinens 5-axliga arbete kontrolleras mycket intuitivt via en integrerad PC med pekskärm. Ivoclar Vivadent har även en ”Photobooth” där man kan ta en ”Selfie” med en OptraGate (håller undan kinder och läppar) i munnen. Ivoclar Vivadent AB, monter B06:49.

 

Beställ hem experten på digitala avtryck, gratis

I startgroparna för digitala avtryck? I Norden använder redan över 1 500 privata och offentliga tandläkarkliniker digital scanning. Detta visar att den nya tekniken nu är mogen och användarvänlig. Unident, som bland annat levererar intraorala scanners och support för dessa, erbjuder under mässdagarna en timmes kostnadsfri konsultation med Amin Hüseynov – scannerexpert från 3Shape. Unident AB, monter B05:12.

 

Ergonomisk digitalisering

Scancart inriktar sig på att optimera användarvänlighet för intraorala scanners och digitala arbetsflöden. Datorvagnen Shift har en medicinskt klassad touchskärm, som underlättar patientkommunikationen, samt hygieniskt utformat tangentbord och mus. Andra finesser är utdragbar kabel, ställbar tangentbordshylla med handledsstöd, magnetiska fästen för scannerspetsar och kalibrerings-kit som kan placeras på valfri plats på vagnen. Scancart, monter A01:24.

 

Borste för mamma, pappa, barn och klimat

Som första svenska företag lanserar TePe en tandborste av bioplast. TePe GOOD® är tillverkad av 96 % biobaserad plast framställd av förnybara råmaterial (sockerrör och ricinolja) och är näst intill klimatneutral. Produktionen sker vid TePes anläggning i Malmö, delvis med hjälp av energi från företagets egen solcellsanläggning. Finns i tre storlekar, i utförande och kvalitet som känns igen från TePes övriga borstar. TePe Nordic AB, monter B05:02.

BE YOU – Färgglad och smakrik tandkrämsnyhet

Ger lust att borsta tänderna och möjlighet att uttrycka sig själv. Man kan välja mellan sex olika smaker, var och en i sin egen färgglada förpackning. Allt för att visa vad man känner för just den dagen. Produktens sammansättning av enzymer, fluor, hydroxylapatit och örter ger utöver det skydd man förväntar sig av en tandkräm även naturligt vita tänder. Curaprox, monter B05:52.

Du dyker väl upp för att se allting på riktigt? Vi syns säkert bland montrarna eller på någon tillställning.

Väl mött!

 

/Dental24 i samarbete med många samarbetspartners


Läs mer: Scancart förenklar övergången till digital tandvård >>


Fler händelser på Swedental >>


Hitta utställare: Utställningslista Swedental 2018 >>

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev