Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

TLV föreslår förbättringar i tandvårdsstödet till 2024

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) föreslår en rad förbättringar i tandvårdsstödet. Bland förbättringarna ser vi ett nytt tillstånd som möjliggör rapportering av karies­behandling med selektiv exkavering, samt sju nya åtgärder för distanskontakt via videolänk.

Ändringar i vissa åtgärder, tillstånd och regler föreslås för att förbättra tandvårdsstödet samt mindre justeringar som ska göra regelverket mer enhetligt och ändamålsenligt. Till tandvårdsstödet föreslås det också en ny bilaga avseende utbytesåtgärder och borttagning av ett antal tillstånd samt en åtgärd i syfte att förenkla och förtydliga regelverket. Fortlöpande översyn av tandvårdsstödet är viktig för att reglerna ska följa utvecklingen inom tandvården.

TLV:s förslag är nu ute på remiss. Inkomna remissynpunkter kommer att hanteras innan nämnden för statligt tandvårdsstöd fattar beslut om respektive förslag. De ändringar som beslutas kommer att ingå i tandvårdsstödet från och med 15 januari år 2024.

Remissen och en sammanfattning av de föreslagna ändringarna finns på TLV:s webbplats.

Källa: Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV)

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev