Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

TLV genomför kampanj för Tandpriskollen

Under november genomför Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) en informationskampanj för Tandpriskollen. Syftet med kampanjen är att få fler att använda sig av Tandpriskollen – en oberoende prisjämförelsetjänst från myndigheten TLV.


TLV kampanj för Tandpriskollen

– I Sverige är de flesta väldigt nöjda med sin tandvård, men det kan vara bra att skaffa sig en bild av hur mottagningen man går till ligger till i pris jämfört med andra, säger Maria Bjurö, kommunikationschef på TLV.

Kampanjen, som ska få fler att använda Tandpriskollen, genomförs i digitala kanaler med fokus på sociala medier. Den består av olika korta rörliga bildsekvenser i kombination med budskapet Behovet av tandvård kan komma som en tråkig överraskning. Priset behöver inte göra det.

– Vi vill att kampanjen ska bidra till en ökad medvetenhet om att det är fri prissättning och att priserna därför skiljer sig åt. Då är det viktigt att man som patient har möjlighet att jämföra och göra medvetna val, säger Maria Bjurö.

TLV har fått i uppdrag av regeringen att genomföra informationskampanjen. Kampanjen startar 10 november och pågår till början av december.

Om Tandpriskollen

Prisjämförelsetjänsten Tandpriskollen ger tandvårdspatienter möjlighet att jämföra priser på behandlingar mellan olika tandvårdsmottagningar. Tjänsten omfattar tandvårdsmottagningar som är anslutna till det statliga tandvårdsstödet – vilket i stort sett är alla mottagningar. Idag har Tandpriskollen cirka 2 000 besök varje dag.

Källa: TLV

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev