Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

TLV växer med uppgiften

För att klara sina nya uppdrag behöver TLV en ny organisation och chefsstruktur. Tandvårdsreformen och den förestående avregleringen av apoteksmarknaden ställer nya krav på myndigheten. Den nya organisationen ska vara klar redan till sommaren.

Tandvårds – och läkemedelsverket, TLV, har under det senaste året genomgått flera stora förändringar. För att klara alla nya uppgifter behövs en ny ledningsstruktur och en annan uppdelning av arbetsområden. Det framgår av en analys som utförts på uppdrag av myndighetens generaldirektör Gunilla Hulth-Backlund rapporterar tidningen Läkemedelsvärlden.

— I stället för att myndigheten som nu indelas efter yrkesområden bör den organiseras utifrån sakfrågor och processer. Och på grund av det stora antalet ärenden behövs även en ny chefsnivå, i stället för den enda som finns i dag, säger Ulf-Johan Olson på Utvecklingspartner AB som har gjort analysen åt TLV och som påpekar att det mesta tyder på att  TLV kommer att växa.

Ytterligare tre permanenta avdelningar bör inrättas, föreslår utredaren. En med ansvar för läkmedel och förbrukningsartiklar, en för tandvård och en för tillsyn och uppföljning av apoteksmarginalen. Enligt förslaget bör en ny, tillfällig organisation inrättas snarast, som kan verka fram till den 1 juli då hela omorganisataionen ska vara klar.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev