Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Tummen upp för Malmöforskare

En internationell bedömargrupp av forskare från USA och Danmark har inbjudits att granska och utvärdera forskningen vid Odontologiska fakulteten vid Malmö Högskola. Gruppen ger överlag goda vitsord, men också förslag på hur fakulteten ska få större genomslag för sin forskning.

I slutrapporten betonar den internationella granskningsgruppen att Malmöfakulteten efter 60 år behåller sitt goda inernationella rykte som forskningsinstitution. Under 2000-talet har antalet vetenskapliga publikationer stadigt ökat, liksom det stora antalet doktorsavhandlingar.

— Det känns bara att få bekräftat av en oberoende forskningspanel att vi är på rätt väg, säger dekanus Lars Matsson. Utredarna betonade att det finns ett starkt fundament för fortsatt positiv utveckling, bland annat en hög andel diputerade lärare som kan ta över i framtiden.

Men det finns även utrymme för förbättringar. Utredarna betonar vikten av att argumentera för forskning om tandvård och för hur viktig forskningen är för folkhälsan. Och även om publiceringsnivån är hög vid fakulteten, menar man att forskarna ofta publicera i tidskrifter med låg scientific impact.

— Här kan vi bli bättre, säger Lars Matsson. Bedömargruppen skriver i sin rapport att kvaliteten och betydelsen hos vår forskning är betydligt högra än tidskrifterna man publicerar sig i. Detta måste vi ta fasta på./ DentalMagazinet

Källa: Malmö Högskola

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev