Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

13 september 2012

Tylösandsdagarna – årets höjdpunkt inom protetik för tandläkare och tandtekniker

SFOP’s årliga möte i Tylösand hölls i år den 12-14 september. Mötet har kommit att etablera sig som en unik och givande mötesplats för alla branschkollegor med intresse för protetik m.m.

På Tylösand skapas kontakter och nätverk mellan både allmäntandläkare, specialister, tandtekniker och leverantörer. Det vetenskapliga programmet är av hög klass med både svenska och internationella föreläsare med en mix av aktuell forskning, vetenskap och kliniska tips. Mötet liksom dentalutställningen är inriktad på protetik och närliggande ämnen som implantologi, parodonti, m.m. Här träffas årligen över 200 deltagare från både offentlig och privat tandvård. Många återkommer till Tylösandsdagarna varje år.

 

Komplikationer både inom protetik och i det verkliga livet

Årets tema ”Protetiska komplikationer” innehöll en mängd nyttiga kunskaper och kliniska tips om risker, komplikationer och underhåll av både tand- och implantatstödda protetiska konstruktioner.

DSCN3114

Per Holknekt, bl.a. känd från klädföretaget Odd Molly, inledde mötet med ett personligt och ibland rörande tal om komplikationer ur det verkliga livet.

Bland de vetenskapliga föreläsarna fanns Professor Tord Berglundh, Göteborg, som diskuterade förlust av implantat och marginalt ben vid implantatbehandling.

Dr Michael Korsch, oralkirurg från Karlsruhe, Tyskland, talade om risker, komplikationer och underhåll av implantatstödda täckproteser.

Tandläkaren och tandteknikern Christian Coachman från São Paulo, Brasilien, berättade om hur man kan undvika estetiska och keramiska komplikationer genom noggrann diagnostisk, materialval och proaktivt deltagande i planeringsprocessen.

Övertandläkare Jan Ekenbäck, specialist i oral protetik, Stockholm, delade med sig av sina erfarenheter av hur man hanterar komplikationer med anknytning till mjukvaran, patienten och människan.

Utvärdera, vidareutveckla och lär av varandra!

Det genomgående temat i  alla föreläsningar och diskussioner var entydigt: För att lyckas med protetik och få nöjda patienter måste alla, d v s tandläkare, tandtekniker och dentalbranschen, ständigt utvärdera och vidareutveckla metoder och material.

Tylösand är en attraktiv plats vid sidan om föreläsningarna och lockade bl a med golftävling, konst, SPA, god mat och dans.

Vinnare i KBF-Cupen på Halmstad GK blev:

DSCN3109

Marianne Jessen-Anderberg, Lund
Hans Kindberg, Helsingborg

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev