Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

18 september 2013

Tylösandsdagarna – ett väl värt besök

Dental24: Liksom de senaste 29 åren hölls Tylösandsdagarna utanför Halmstad andra helgen i september. Där möts årligen protetiskt intresserade allmänpraktiserande tandläkare, specialister, tandtekniker och leverantörer från både den privata som offentliga sektorn för att utbyta modern protetisk kunskap på hög nivå under trevliga former.

Tylosand400

Detta anrika möte startade 1984 med stöd från bl.a. Nobel Biocare året efter att Per-Ingvar Brånemark och hans team fått sitt internationella genombrott för tandimplantat på det numera berömda Torontomötet. Kanske är det därför man inte bara diskuterar konventionell protetik utan hela lösningar inklusive implantat och implantatprotetik på Tylösandsdagarna?

Dental24 intervjuade flera deltagare på Tylösandsdagarna. Uppfattningen om mötet är samstämmig. Detta är ett möte med hög kvalitet både vad gäller program och arrangemang. Att det försiggår på ett välfungerande hotell i vacker miljö gör inte saken sämre.

Visserligen var det ett 20-tal färre deltagare jämfört med förra året. Det får väl tillskrivas de allt tuffare tiderna och kostnadsbesparingar. Frågan är om detta verkligen är kloka besparingar i så fall. I slutändan är det patienterna som kan komma att få betala ett högt pris om de inte erbjuds moderna och väl beprövade lösningar.

För många är detta en utmärkt efterutbildning och ett bra komplement till andra möten såsom riksstämman, SACD, SAED eller EAO. Många deltagare återkommer regelbundet till Tylösandsdagarna.

 

– Alla landsting borde skicka fler av sina tandläkare till Tylösandsdagarna, tycker Göran Segersjö, tandvårdsdirektör i Örebro län. Detta är bra efterutbildning och personalvård som alla bör få vara med på då och då.

Goransegersjo200

Även den privatpraktiserande protetikern Magnus Dagnelid instämmer i att fler borde ta del av detta möte. Själv deltar han vartannat år. I år varvar han det med EAO-mötet i Dublin där han för övrigt också skall föreläsa.

Kanske är det just mötet med andra kollegor och leverantörer som gör Tylösandsdagarna så värdefullt. Här får alla tid att uppdatera sina kunskaper under olika föreläsningar eller under lite mer informella former. Många företag visar sina lösningar på protetikerns utmaningar. Utbudet är stort!

Några leverantörer passar också på att ha specialföreläsningar på Pre Congress-dagen innan det stora programmet drar igång på torsdagen.

En som deltog och föreläste om en ny skruvretinerad titankrona på Pre Congress från Dentsply Implants var tandtekniker Mikael Larsson från Vänersborgs Tandteknik.
– Det är alltid intressant att vara på Tylösandsdagarna, lyssna på olika föredrag, träffa kunder och samtidigt ha trevligt, säger Michael som har varit här många gånger.

Tylosand300 3m300

Andra företag som deltog på både Pre Congress och utställning var M-Tec, 3M och Straumann. Totalt ställde ett 20-tal företag ut.

 

Vi ses nästa år!

Nästa år firar Tylösandsdagarna 30 år. Då arrangeras ett internationellt möte tillsammans med SSPD (Scandinavian Society for Prosthetic Dentistry) öppet för alla protetiskt intresserade. Man kan anta att deltagarantalet blir betydligt större och att platserna på Hotel Tylösand kommer att gå åt som ”smör i solen”, så var ute i god tid så att du får en plats på detta historiska möte.

 

Vid tangenterna och bakom kameran,

Per Ahlberg
Dental24

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev