Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Tysk materialleverantör hotas av insolvens

Det tyska dentalföretaget Pluradent har beviljats självadministration fram till sommaren för att avvärja hotet om insolvens.

Pluradent är ett familjeägt företag. Affärsidén är att fungera både som bemanningsföretag och leverantör av material och utrustning till tandläkare och tandtekniker.

Pluradent utgör kärnan i Pluradent Group med över 1 000 anställda och en försäljning på över 300 miljoner euro i Europa. Företaget närvarar i över 20 orter i Tyskland.

Insolvens genom självadministration beviljas av Tysklands motsvarighet till kronofogden. Det brukar innebära att företaget har stora skulder, men potential att överleva.

Detta kan eventuellt få konsekvenser för framtida leveranser och garantier för de som direkt eller indirekt gjort/gör affärer med Pluradent Group.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev