Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

8 april 2013

Tyska Heraeus Dental får nya japanska ägare

Tokyobaserade industri koncernen Mitsui Chemicals, Inc. (MCI) har förvärvat Heraeus Dental. Koncernen har 13 000 anställda i hela världen. Mitsui Chemicals uppger att man gör förvärvet för att stärka sin ställning utanför Japan och utöka sin verksamhet.

Mitsui Chemicals är specialiserat på digital tandteknik med produkter som möjliggör hög estetik. När det gäller digitalt arbetsflöde är vi i det Nordiska dotterbolaget drivande med cara-portföljen. Heraeus Dental har 1 400 anställda och omsatte 2012, 360 miljoner EUR.

– Affären är positiv för oss eftersom det är en investering för expansion. På kort sikt innebär det att vi fortsätter att driva vårt företag framåt på vår hemmamarknad i Norden och globalt inom de segment där vi är starka d.v.s. dentala material, individanpassad protetik och utveckling av det digitala arbetsflödet. Våra varumärken påverkas inte utan de fortsätter att användas som våra kunder är vana vid. På längre sikt ser vi att engagemanget från huvudägaren kommer att leda till nya produkter och ökade möjligheter för oss att snabbare nå ut med våra patenterade produkter på den globala marknaden, säger Joakim Svensson VD på Heraeus Dental AB.

Heraeus Holding GmbH pressrelease ››

 

Källa:Heraeus Dental AB

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev