Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ultradent lanserar Transcend – Nytt universalkomposit för estetiska tandrestaurationer

Ultradent Products, Inc., en världsledande utvecklare och tillverkare av högteknologiska dentala material, tillkännager lanseringen av Transcend™ universalkomposit, ett nytt kompositmaterial med oöverträffad estetik och unika hanteringsegenskaper. Transcend komposit är utformad för att förenkla restaurationsprocessen genom att ge tandläkarna möjlighet att utföra de flesta restaurationer med bara en enda kompositfärg.

Tack vare vår Resin Particle Match-teknik kan Ultradent Products nu med Transcend komposit erbjuda höga nivåer av translucens med idealisk pigmentering och opacifiering för matchning av det omgivande bettet. Den optimala opaciteten hos Universal Body-färgen blockerar underliggande tandfärg och därmed elimineras behovet av en extra färg för blockering.

”Transcend komposit underlättar för tandläkarna att uppnå utmärkta estetiska resultat,” säger Neil Jessop, senior vice vd för Forskning och Utveckling. ”Den unika sammansättningen med perfekt balans mellan flexibilitet, styrka och glansbeständighet garanterar de hållbara resultat som patienterna söker.”

Kompositen Transcend har en sammansättning av typ nanohybrid som kombinerar hög styrka och god skulpterbarhet, vilket gör den idealisk för både posteriora och anteriora kompositrestaurationer. Hanteringsegenskaperna hos Transcend komposit har balanserats noga för att vara fasta men ändå formbara så att materialet förblir på plats utan att falla ihop eller sjunka ner vid manipulering. Materialet är mycket slitstarkt men samtidigt mindre abrasivt för motbitande tänder än andra kompositer på marknaden.

Förutom Universal Body-färgen finns Transcend komposit i fyra dentinfärger och två emaljfärger för fall där det är lämpligt med skiktteknik. Skiktfärgerna har handplockats för att inkludera de populäraste färgerna från Ultradents serier med estetiska kompositer så att tandläkarna får tillgång till nödvändiga färger för att regelbundet lyckas med restaurationsarbetet.

För mer information om Ultradent Products, titta in på www.ultradent.eu eller besök oss på Facebook, Instagram eller LinkedIn.

Källa: Ultradent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev