Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

UmbrellaTM tung-, läpp- och kindretraktor: Nödvändig åtkomst möter patientkomfort

Ultradents nya munvinkelhållare Umbrella™ för tunga, läppar och kinder, är utformad för att göra det bekvämare för patienten samtidigt som den skapar och bibehåller ostörd åtkomst till arbetsfältet.

Umbrella har en fjädringsfunktion. Den håller därför patientens mun öppen på ett naturligt och varsamt sätt utan att dra och slita i läpparna. Det är särskilt fördelaktigt vid behandling av ängsliga patienter. Umbrella öppnar utrymmet mellan läpparna och kinderna på ett sätt som stimulerar saliven att ansamlas på avstånd från tänderna för bättre åtkomst.

Det innovativa tungretraktion-systemet gör att tungan bekvämt vilar bakom tungskyddet, helt avskilt från arbetsfältet. På samma sätt ger Umbrella lättnad för patienter som har benägenhet för kväljningar, eftersom den hos merparten inte aktiverar den reflexen. De anatomiskt utformade stöden gör att användaren kan låta handen vila mot patientens mun utan att orsaka besvär.

Umbrella är enkel att placera och stannar tillförlitligt på plats om bettkontroll behöver göras. Den kan även kombineras med ett bitblock, medan tungan bekvämt vilar bakom tungskyddet.

Munvinkelhållaren för engångsanvändning finns i flera storlekar och är lämplig för många olika behandlingar som protetik, fyllningar, anterior bonding, fissurförsegling, bonding av ortodontiska brackets, tandblekning etc.

Umbrella kombinerar många fördelar i en lättanvänd produkt för alla användare som vill ge sina patienter skonsam och högkvalitativ tandvård. Lita helt enkelt på Umbrella och dess förmåga att skapa förutsägbar, överlägsen åtkomst och bekväm retraktion av patientens läppar, kinder och tunga till ett bra pris.

Källa: Utradent Products

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev