Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Universitetstandvårdens nya allmäntandvårdsmottagning säkrar tandläkarstudenternas framtid vid KI

Den 6:e oktober invigde universitetstandvården vid Karolinska Institutet (KI) i Flemingsberg i Stockholmsområdet sin nya allmäntandvårdsmottagning, lärarkliniken. Sedan tidigare finns det kliniker som erbjuder studenttandvård och specialisttandvård. Den nya lärarkliniken välkomnar nu alla patienter från och med 24 år.

Som namnet antyder är det studenternas lärare som behandlar vid lärarkliniken. Lärarna kan på så sätt behålla och utveckla sina kliniska färdigheter, inom en och samma anställning.

‒ Samtidigt kan vi ta hand om alla patienter som kommer till universitetstandvården, oavsett om deras vårdbehov matchar kraven i studenternas utbildning eller ej. På sikt kommer detta att ge ett ökat flöde till de andra klinikerna vid universitetstandvården. Det gör det lättare att förse studenter och ST-tandläkare med patienter, säger Patricia de Palma, tandvårdschef vid universitetstandvården.

Målet är att lärarkliniken år 2023 ska ha fem klinikrum i gång, med 8 tandläkare och 2 tandhygienister på deltid samt 4 tandsköterskor på heltid. Alla heltidsanställda kliniska handledare på universitetstandvården ska få jobba 1–2 dagar i veckan på lärarkliniken med egen patientbehandling.

Källa: Karolinska Institutet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev