Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

31 augusti 2011

Upphävande av nationella kursplaner för tandsköterskor och trafiklärare

Myndigheten för yrkeshögskolan har efter övervägande gjort en ny bedömning av myndighetens föreskriftsrätt gällande utbildningar som kräver nationellt likvärdigt innehåll.

Föreskriftsrätten sträcker sig inte så långt att den kan omfatta den detaljerade nivå som nationella kursplaner innebär. Det innebär att de nationella kursplanerna för tandsköterske- och trafiklärarutbildning upphävs, MYHFS 2009:3 och MYHFS 2010:2.

Upphävandet av de nationella kursplanerna påverkar inte möjligheten att bedriva yrkeshögskoleutbildning till tandsköterska och trafiklärare inom yrkeshögskolan. En ansökan om att få erhålla statsbidrag eller särskilda medel för yrkeshögskoleutbildning bedöms bland annat utifrån vilka kompetenskrav som aktuell bransch och/eller myndighet efterfrågar och ser som nödvändiga för berörd yrkesroll. Det innebär att myndigheten tar stor hänsyn till den tillgängliga information som dessa bidrar med i bedömningsarbetet.

Myndigheten kommer att publicera ytterligare information om detta på yhmyndigheten.se under vecka 35.

MYHFS 2011:2 Om upphävande av två föreskrifter; dels om kursplan för trafiklärarutbildning, dels om kursplan för tandsköterskeutbildning

Källa: www.yhmyndigheten.se

Läs även:

Tandsköterskorna upprörda över beslut om avveckling av nationell kursplan

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev