Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

11 december 2010

Uppstickarna 2010

De är inte nödvändigtvis landets rikaste, mäktigaste eller mest framgångsrika. Men de sticker ut. Och upp. Och de är max 40 år fyllda!

För nionde året i rad utser karriärnätverket Shortcut årets 100 Uppstickare. Bland kriterierna för att komma med på årets lista har just uppstickighet och nytänkande vägt tyngst och bland de 100 personerna finns såväl entreprenörer som intraprenörer och andra inspiratörer som förtjänar extra uppmärksamhet. Camilla Björkman på DentalMagazinet, en av årets jurymedlemmar, berättar om nomineringsarbetet:

– Shortcuts 100 Uppstickare visar att vem som helst kan förändra världen – i det lilla och i det stora. Oavsett om det handlar om att starta ett åkeri fast man inte har körkort eller att brinna för att göra krånglig matematik enkel.


På 9:e plats Nikoo Bazsefidpay, 25, tandläkare och ordförande i Tandläkare utan gränser

Den 25-åriga tandläkaren på Folktandvården hade knappt hunnit gå ut plugget förrän hon startade den ideella organisationen Tandläkare utan gränser. Tillsammans med ett gäng personer från tandvårds-Sverige skickar de ut volontärer för att jobba med tandvård i länder där den är eftersatt. I år gick de första resorna till Zimbabwe och nu planerar man för att eventuellt fortsätta till Etiopien. Nikoo fick också årets IM-pris (Individuell Människohjälp) för hennes arbete med Tandläkare utan gränser.

Vilka personer inspirerar dig och varför?
– Min familj, det vill säga min mamma,pappa och syster. Vi flyttade till Sverige för cirka tolv år sedan. Jag har sett dem bemöta och besegra så många utmaningar på vägen. De har aldrig gett upp. Deras stöd är orsaken till att jag har lyckats.

Vad har varit din största utmaning det senaste året?
– Att som student utan några kontaktnätverk bara sätta igång med ett arbete som bara har växt. Att starta organisationen ”Tandläkare utan gränser”. Att som kvinna möta alla höguppsatta personer i olika länder och bara genom mitt ord få de att tro på det mitt hjärta tror på.

Vad har du för planer för 2011?
– 2011 vill jag att organisationen ska fortsätta med sina framgångar. Vi ska ska skicka flera grupper till Zimbabwe, om möjligt börja även med Etiopien. Samt att jobba vidare på ett projekt i Sverige, som jag brinner för väldigt mycket.

Vad är det uppstickigaste du har gjort det senaste året?
– Jag har startat ideella organisationen ”Tandläkare utan gränser” Genom detta har redan 2 grupper volontärer varit i Zimbabwe hjälp otaliga människor med deras tandvård. Jag har lyckats som ordförande driva organisationen frammåt och vi har nära 400 medlemmar på 1½ år. Allt har gått så bra, så snabbt. Jag har även hunnit delta i volontärprojket, en upplevelse som går inte att mäta mot något annat i livet.

Källa samt övriga insperatörer: www.Shortcut.nu ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev