Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

19 januari 2012

Vad händer? Tandläkarförbundet dröjer med besked

Dental24 har sökt Hans Sandberg på Tandläkarförbundet för ta reda på hur förbundets interimslösning för återanslutning av privattandläkare tagits emot. Vi har också sökt svar på vad konsekvenserna kan bli för förbundet om majoriteten av privattandläkarna inte ansluter sig?

Hans Sandberg har meddelat att det ännu är för tidigt att svara på dessa frågor och hänvisar till att Förbundsstyrelsen skall träffas under två dagar, 25-26 januari, för att diskutera den uppkomna situationen och andra förändringar på tandvårdsområdet.

Dental24, liksom många andra röster i debatten, konstaterar att Privattandläkarnas hot om utträde varit på gång under en längre tid och förvånas över att den egentliga orsaken till att parterna inte kunde enas ännu inte kommit fram i ljuset.

I en kommentar på Tandläkartidningens hemsida skriver tandläkare Daniel Nilsson följande och kommer också med ett förslag på lösning:

”Märkligt att det i alla förbund förr eller senare blir bråk och intriger mellan olika fraktioner av anledningar som vi ”vanliga” medlemmar inte förstår eller i de flesta fall inte bryr oss om”.

”Vore det inte enklare att koppla medlemskapet till legitimation eller inskrivning på tandläkarutbildning?”

Vad tycker du?

Om du har åsikter eller goda råd, kommentera här >>

Relaterade artiklar:

Tandläkarförbundet skadeskjutet ››

Fortsättning i februari följer här ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev