Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Välkomna till Orsings nya miljömedvetna värld

Som tillverkare av dentala material strävar Orsings ständigt efter att hitta nya innovativa vägar för att skifta till förnybara och återvinningsbara material för våra produkter och förpackningar, utan att riskera produktsäkerheten. Under de senaste åren har Orsing aktivt letat efter vägar att kunna reducera sin del av växthusgasutsläppen och nyligen infört en produktlinje som helt tillverkas av förnybara resurser.

Orsings ”bio”-sortiment omfattar Hygoformic Bio, Hygoformic Bio Adapter, Hygovac Bio, Hygovac Vent Bio och bägaren Bio Cup tillverkad av bambufibrer.

För att driva förändringen från fossilbaserade råmaterial till förnybara resurser tar Orsing stolt sitt miljöengagemang ett steg vidare och skiftar hela produktionen av sin populäraste produkt Hygoformic, den spiralformade böjbara salivsugen med tunghållare, till 100 procent biobaserad polyeten helt framställd av sockerrör (s.k. grön PE).

Genom att använda biobaserad polyeten som råmaterial kan koldioxidnivån i atmosfären reduceras, vilket är betydelsefullt för vår planet och framtida generationer. Varje dag använder och kastar en genomsnittlig tandvårdsmottagning hundratals nödvändiga förbrukningsprodukter, som till exempel salivsugar. Tillsammans med er kan vi reducera vårt koldioxidavtryck i atmosfären med 385 ton genom att helt enkelt byta ut Hygoformic av fossil PE/PP till sockerrörsbaserade Hygoformic Bio.

Av den anledningen utgår den klassiska vita Hygoformic-salivsugen 1 oktober från sortimentet. Hygoformic Bio, helt gjord av fossilfria förnybara råmaterial är förpackad i en industriellt komposterbar och bionedbrytbar bioplast som huvudsakligen kommer från äggskal.

Orsings bryr sig om miljön. Välkomna till Orsings nya miljömedvetna värld!

Källa: Directa AB

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev