Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Dental24 pejlar väntrummens lektyr

Inget tandläkarväntrum utan en rejäl bunt tidningar att läsa. Men vad läser egentligen svenska patienter före sitt tandläkarbesök? Dental24 har frågat en expert på området.

Tidningspaketet är en populär tjänst från företaget Mediafy. Många svenska väntrum har tjänsten, där man får levererat det mesta av det bästa av svenska veckotidningar och magasin.

Mottagningarna väljer tidningarna från en lista. Tandläkarmottagningar väljer ofta ett brett paket, berättar Josefine Arvidsson, tidigare försäljningschef på Mediafy.

– Tandläkare är en stor målgrupp för oss. I väntrummet ligger det oftast tidningar. Av frisörer, tandläkare och sjukvård – som är de stora kundgrupperna – så är tandläkare den största.

Vad hittar man i tandläkarnas väntrum?

– Om man inte vill välja själv så finns det ett paket med allmän prägel: En modetidning, en tidning om träning och hälsa, någon barntidning, något om teknik. Tandläkare tar ofta det. De väljer spridda skurar. Jag skulle säga kanske  iForm, Må Bra, Illustrerad Vetenskap, Kalle Anka eller Bamse, samt Elle, Femina eller Damernas värld.

Undantaget är mottagningar som behandlar många barn. Där finns det – föga förvånande – fler barntidningar.

Frisörer tenderar att välja mer åt modehållet, men det beror lite på vilken nisch de har. Mekonomen och andra bilservice företag beställer mer biltidningar, som Allt om Motor. I hotellpaketet återfinns resetidningar. Tandläkare har något för alla, därför att alla går tandläkaren, resonerar Arvidsson.

Tidningar hör helt klart hemma på tandläkarmottagningen, anser Arvidsson. Tidningar har en rogivande effekt. Det vara skönt att sjunka in i en tidning före sitt besök.

– Ett tag var det populärt med TV-skärmar och att man satte upp surfplattor i väntrummen. Det tror jag gick tillbaka när alla fick bättre telefoner.

– Jag tror att man hellre vill läsa i en tidning innan sitt tandläkarbesök, än att se på TV.

/Dental24

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev