Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Vårdval införs för barntandvården

Specialisttandvården för barn och unga i Stockholm ska konkurrensutsättas. För att få fler specialitsttandläkare att öppna mottagningar vill landstinget införa en ny modell för remisser.

Den nya modellen innebär att allmäntandläkarna inom Folktandvården i Stockholms läns landsting ska fritt kunna remittera sina patienter i behov av specialisttandvård till privat vårdföretag eller specialisttandläkare som är auktoriserad i länet.

Konkurrensutsättningen av specialisttandvården innebär att den omdiskuterade modellen med vårdval nu införs även för tandvården. För att säkerställa kvaliteten för patienterna kommer stickprovskontroller att utföras i efterhand. Reformen beräknas kosta cirka 10 miljoner kr. DN/DentalMagazinet

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev